Nederlandse Vereniging Hong Kong

Welkom bij de Nederlandse Vereniging in Hong Kong! Wij zijn al sinds 1950 actief in het samenbrengen van Nederlanders in Hong Kong, door sociaal-culturele evenementen te organiseren.
Het hele jaar door organiseren we verschillende evenementen voor jong en oud. Voor kinderen organiseren we Sinterklaas, Koningsspelen en paaseieren zoeken tijdens Pasen, om deze tradities ook in Hong Kong te kunnen blijven vieren.
We organiseren iedere maand een borrel waar je andere Nederlanders kunt ontmoeten, houden we een Welcome (back) party na de zomervakantie, doen we een heuse nieuwjaarsduik (mét Unox mutsen en erwtensoep!), vieren we jaarlijks een groot feest en hebben we onze eigen Dragonboat team, de Dutch Dragons.
Daarnaast organiseren we nog veel meer leuke evenementen! Om hiervan op de hoogte te blijven, kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief en ons volgen op Facebook.
Als lid van de Nederlandse Vereniging krijg je toegang tot exclusieve ledenevenementen, flinke korting op andere evenementen en kun je je aanmelden voor het Dutch Dragons team. Word nu lid!

https://www.nvhongkong.com/

Contact us

Mildred Van Beelen

vz@nvhongkong.com

This is a past event. Registration is closed. View other Nederlandse Vereniging Hong Kong events.

Event Details

Zaterdag 14 december "Ter land, ter zee en in Hong Kong" evenement; Lantau Hike, Dragon boat clinic and Burgers on the Beach!


Een heerlijk sportieve dag op Lantau! We beginnen met een kop koffie op het zeezicht-terras bij de China Bear, vlak naast de Mui Wo Ferry Pier. Degenen die nog hiking gear zoeken, kunnen de Lantau Basecamp shop in duiken.


Vervolgens starten we de hike van Mui Wo naar Pui O beach. Circa 2,5 uur. Fantastische uitzichten, uitdagend met een aantal steile rotstrappen, in een ware jungle, lekker de stad uit en de natuur in. Er is natuurlijk ook een bus/taxi-optie voor degenen met kleine kids of als je liever rustig nog een extra cappuccino wilt genieten. De bus of taxi rit neemt dan slechts een kwartiertje.

Voor een impressie: https://www.beckyexploring.com/mui-wo-pui-o-beach-hiking-hong-kong/


Daarna zal er op Pui O beach een dragonboat van de South Lantau Paddle Club met stuurman en coach beschikbaar zijn voor een clinic met de Dutch Dragons. Ruim een uur (voor 16 en ouder) samen het water op, de prachtige baai verkennen en dan met een race-sprint terug naar het strand. Dit is een leuke intro voor deze sport en het gezelligste team van HK. De Dutch Dragons trainen doorgaans in Stanley en nieuwe leden zijn van harte welkom.


Voor de niet zo waterratten is er tegelijkertijd een kleine buurtkerstmarkt bij het strand, georganiseerd foor Treasure Island, en kunnen de kids op het strand spelen en wellicht het water in.


Als de dragon boat weer geland is, gaan de burgers op de BBQ, met een biertje en een wijntje erbij om op adem te komen.


Kosten: De hike (free), dragonboat clinic HKD 125pp per deelnemer (16+ only), BBQ (circa 200-250 TBC). Kosten worden daar ter plekke afgerekend.


Meenemen; stevig schoenen, zonnebrand, anti-mug spray, paddle/zwemspullen, droge kleren, minstens 1 liter water, pet, zonnebril, handdoek, etc etc. Er zijn public showers en een winkeltje bij het strand.

Venue

Venue

China Bear
3 Ngan Wan Road
Mui Wo, Lantau, Hong Kong SAR (China)

Contact us

For additional event or venue information, please send an email to vz@nvhongkong.com

See route